Politika Piškotkov

Strani na spletišču WanderGraphy (glej Splošni Pogoji) uporabljajo različne piškotke za nujno delovanje, za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analize prometa. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki se pojavljajo na naši strani. Gosti, ki želijo uporabljati spletišče, se morajo strinjati z uporabo piškotkov, na spletišču. Uporabnik ne morete spremeniti ali preklicati izbora piškotkov. Po zakonu lahko piškotke brez soglasja uporabnika shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Piškotek je majhen skupek črk in števk, ki ga WanderGraphy hrani na vašem spletnem brskalniku ali trdem disku vašega računalnika. Nekateri piškotki spletišču omogočajo medsebojno povezavo vaših aktivnosti med brskanjem po različnih straneh spletišča od trenutka, ko odprete okno spletnega brskalnika, vse do trenutka, ko ga zaprete. V trenutku, ko zaprete okno spletnega brskalnika, se pripadajoči piškotki izbrišejo. Nekateri piškotki pa ostanejo v napravi za nastavljen čas in se aktivirajo pri vsakem obisku spletnih strani, ki so pripadajoče piškotke ustvarile. WanderGraphy lahko uporablja tudi druge spletne signale (ki so poznani tudi kot »web beacons«) – majhne slike, ki imajo podobno funkcijo kot piškotki, sejno/lokalno shrambo brskalnika in ostale digitalne odtise za identifikacijo uporabnika spletišča. V primerjavi s piškotki, ki so shranjeni na trdem disku vašega računalnika, so spletni signali lahko sestavni del spletnih strani. O vseh tovrstnih tehnologijah bomo zaradi poenostavitve v nadaljevanju govorili le kot o piškotkih. Piškotke strani spletišča v vašo napravo shranjujejo, tiste, ki so jih v vašo napravo shranile, pa spletišče tudi bere. Nekatere piškotke neposredno v vašo napravo shranjujejo naše spletne strani.

Takšni piškotki omogočajo spletišču svojo funkcijo in sicer:

 • omogočajo vašo identifikacijo pri preklapljanju med posameznimi spletnimi stranmi spletišča ter pri ponovnih obiskih. Na ta način ne prihaja do izbrisa vaše nakupovalne košarice in spletišče si lahko zapomni uporabnikovo prijavo preko konkretne naprave;

 • omogočajo shranjevanje podeljenih soglasij v skladu s tem in preostalimi dokumenti;

 • pri zagotavljanju varnosti, npr. pri preprečevanju zlorabe uporabnikove povezave do spletišča;

 • pri ugotavljanju, preučevanju in odstranjevanju napak ter pomanjkljivosti spletišča.

Tovrstni piškotki in druge datoteke so nujno potrebni za delovanje spletišča. Če uporabnik na svojem brskalniku onemogoči piškotke, se lahko zgodi, da spletišče ne bo delovale pravilno, zaradi česar vam WanderGraphy ne bo mogel ponuditi vsebin in storitev.

Spletišče uporabnikom ponuja tudi piškotke, ki omogočajo:

 • sledenje števila obiskov strani spletišča ali posameznih vsebin, ustvarjanja statistike in preglede ter merjenje učinkovitosti oglasov;

 • prikazovanje različnih variant spletnih strani, če testiramo nove funkcionalnosti;

 • prilagajanje vsebin spletišča uporabnikovim željam;

Strani na spletišču lahko omogočajo shranjevanje piškotkov tretjim stranem, ki jih lahko uporabijo med drugim za:

 • za zbiranje podatkov o vašem obnašanju na naših oziroma drugih spletnih straneh;

 • za prikazovanje prilagojenih ponudb in prikrojenih oglasov v okviru oglaševalskih in družbenih omrežij na drugih spletnih straneh izven naše domene;

 • za povezovanje z družbenimi omrežji, kot je Facebook, vključno s samodejno prijavo, zagotavljanjem funkcij, kot je „Všeč mi je“, prikazovanjem prilagojenih ponudb in prikrojenih oglasov na družbenih omrežjih ter drugih spletnih straneh izven našega spleta.

Več o obdelovanju osebnih podatkov in WanderGraphy spletišču si lahko preberete v Splošni pogoji in Politika zasebnosti.

PIŠKOTKI, KI SO V UPORABI PREGLEDNO PREKO CELOTNEGA SPLETIŠČA SO:

 • frontend_lang – sejni piškotek, ki omogoča nastavitev jezika uporabniškega vmesnika.

 • im_livechat_history – piškotek, ki omogoča zgodovino pogovora v živo preko uporabniškega vmesnika, poteče v 24 urah.

 • session_id – piškotek, ki omogoča funkcionalnosti spletne strani in poteče v 3 mesecih.

 • __cfduid – varnostni piškotek proksi vmesnika CloudFlare, poteče v 1 mesecu.

 • _ga – piškotek za Google Analytics, poteče v 7 dnevih.

 • _gid – piškotek za Google Analytics, poteče v 24 urah.

 • _gat – piškotek v večih izpeljankah (na primer _gat_gtag_UA_15771858_6) Google Analytics, ki ne hrani nobenih podatkov, samo omejuje število zahtevkov, poteče vsako minuto.